Niste zadovoljni? Vratićemo vam novac!
Do 30% popusta
Pretraga
Close this search box.

Ekstrakt crnog kumina, 50ml

900 RSD

Opis proizvoda

Dejstvo
Seme crnog kumina predstavlja pravu riznicu blagotvornih sastojaka za ljudski organizam. Neki od njih su rastvorljivi u alkoholu, neki u vodi, neki u ulju, a neki ostaju u talogu, koji se u masovnoj industrijskoj proizvodnji hladno ceđenih ulja filtriranjem otklanja, da bi ulje bilo bistro i lepšeg ukusa. U vodeno-alkoholnom ekstraktu nalaze se svi lekoviti sastojci ovog semena, koji su rastvorljivi u vodi i alkoholu (još kvalitetniji izbor je voćni destilat). Najznačajnija je grupa jedinjenja čiji je zajednički naziv Nigelini (po njima je biljka dobila latinski naziv Nigella sativa). Dokazan je snažan uticaj nigelina na opuštanje mišića, širenje bronhija, smanjenje viskoznosti bronhijalnog i sinusnog sekreta, čime se pospešuje rad pluća, a samim tim i snabdevanje tkiva kiseonikom. Drugi moćan sastojak je rutin, koga takođe nema u ulju jer je rastvorljiv u vodi, a čiji je pozitivan efekat naučno potvrđen na čitav niz poremećaja, definisanih kao „metabolički sindrom“ (od masne jetre, preko dijabetesa, pa do karcinoma). Osobina ekstrakta je da aktivni sastojci vrlo brzo ulaze u krvotok (još iz usta), pa je kao takva pogodna kada postoji potreba za brzim delovanjem. Količina alkohola koja se unese u organizam, prilikom konzumiranja uobičajene doze (3×30 kapi, manje od 1.5 ml alkohola), ne treba da brine, jer toliko alkohola ima i u jednoj zreloj banani. Ekstrakt semena crnog kumina je, između ostalog, sigurno najbolji izbor i za svakodnevnu higijenu usta i grla. Zato je pakujemo u tamnu farmaceutsku bočicu od 50 ml, pogodnu za nošenje u džepu ili torbici, kako bi se mogla konzumirati posle svakog unosa hrane (1-2 ml), što doprinosi, između ostalog, i očuvanju oralnog zdravlja (zuba i desni).

Način upotrebe
3 × 30 kapi (ukupno 4-5 ml dnevno), a maksimalna doza je 10-12 ml dnevno u vreme kada su učestale respiratorne infekcije i pojava alergija.

Svi naši preparati obiluju prirodnim vitaminima A,B,C,D,E i F, koji su i do 100 puta delotvorniji od sintetičkih, prisutnih u kozmetičkim proizvodima sa vodom i u vitaminskim dodacima ishrani